Novi Sad
07.09.2023.
14:21 > 10:26
Nova školska godina donela je brojne izazove kada je bezbednost u pitanju, a pojedine škole se snalaze i tako što zaključavaju zgrade za vreme nastave.

Komentari 113

  • Vladimir

    12.09.2023 07:37
    Djura Danicic
    U Djura Danicic postoji opremljena kuhinja po visokim standardima koja ce kako je najavljeno pripremati uzinu za svu decu po povoljnim cenama kako bi deci obezbedila kvalitetnu uzinu za vreme nastave.
    Bravo za bake, lepo je cuti da se porodice brinu o nasoj deci.
    Svako dobro, i sretan rad.
    Vladimir
  • Sale NS

    11.09.2023 11:05
    A u čemu je problem?
    Zašto ne ponesu užinu od kuće. Svaki domaći sendvič je duplo zdraviji i ukusniji od smeća koje skoro sve prodavnice brze hrane nude, a o burgerima da i ne govorimo ili o pecivu od najnezdravijih sirovina!
  • Caca

    10.09.2023 11:37
    Siroto dete
    Baka mu dotura užinu kroz ogradu. Roditelji bez sposobnosti mišljenja imaju decu bez sposobnosti mišljenja. Nema te vaspitno- obrazovne ustanove koja to može da ispravi. Tačka. O politikanstvu, besmislenim odlukama, ličnim interesima suvišno je i govoriti.
  • MD

    10.09.2023 09:59
    Ponesi od kuće
    A kako bi bilo da roditelji i deca pripreme užinu već kod kuće, i deca je ponesu u školu. Tako da ne moraju da idu nigde u toku velikog odmora! Samim tim su. A oku nastavnika. Jer u slučaju napuštanja školskog dvorišta niko ne zna gde se nalaze!
  • Kohoutek II

    10.09.2023 07:02
    @U čemu je problem
    Problem je što od dece pravite debile i očigledno ste naplašeni za sve pare i nemate poverenja u te mlade ljude.
    Neka jede ko šta hoće, ajd da ukidamo slobode zbog nazovi bezbednosti .
    kuku nama sa mamama.
    a za plus minus skor sažaljevam ovaj narod.
  • Tozo

    10.09.2023 05:32
    Zaključajte decu u škole pa će onda oni zaključati vas u starački dom. Deca nisu volovi da se teraju šibom nego ljudi sa kojima se razgovara.
  • 09.09.2023 23:48
    U I. L. Ribar je tako oduvek i nemaju kantinu
  • Već viđeno

    09.09.2023 13:27
    Ko je išao u "Branko Radičević" 90tih setiće se zaključavanja i teranja u školsku kuhinju, koja je bila toliko dobra i jeftina da smo preskakali ogradu sa bodljama, pa pretrčavali Bulevar do Klasa na burek.
  • EU

    09.09.2023 08:01
    Zakljucavanje
    Ucenici neizlaze nazalost samo zbog hrane vec zalaze u okolna dvorista gde ih cekaju dileri,na po jedan joint i to pre i posle skole,za vreme odmora i praznih casova.I tako generacijama tu kod nas u krugu Trznice iz M.Pupin skole pocev od prvog razreda do kraja 4.,"Neka nasa deca".
  • Mama

    09.09.2023 07:34
    U čemu je problem
    Uopšte mi nije jasno u čemu je problem i zašto bi deca izlazila iz školskog dvorišta. Mame i tate im mogu spremiti užinu ujutru sendvič, voće eventualno neke grickalice i mogu poneti u torbi i pojesti za vreme odmora. Valjda je važnije da su deca bezbedna nego ispunjavati želje roditelja. O komentaru jedne majke kako baka dotura hranu detetu smešno je i pričati kakvo maltretiranje bake.
  • Roditelji, gde ste?

    08.09.2023 22:57
    Deca ne znaju da se ponašaju
    Roditelji dece koja idu u SAOBRAĆAJNU (gle apsurda) školu u Šumadijskoj ulici, za početak, naučite svoju decu da kao pešaci ne treba da hodaju po kolovozu!!!
    Idu u školu ulicama kao da su na njivi! Apsolutno se ne sklone na trotoar. Tako i odmor provode na kolovozu u ulici Episkopa Visariona.
  • Ruza

    08.09.2023 20:54
    Obiđite okolinu škole Dositej Obradović da vidite šta rade i šta konzumirsju deca pre škole i za vreme odmora.
  • Ja

    08.09.2023 18:01
    da
    Saobraćajnoj školi godinama đaci provode odmor na ulici episkopa Stalni rizik da se neko povredi A profesori na drugom ulazu iz Kosovske sami i ne dozvoljavaju da učenici tu prolaze.
    Bilo bi pametno da đaci mogu da ulaze iz Kosovske ulice gde je komotnije i sigurnije
  • Leto

    08.09.2023 15:02
    Škola
    Ja nisam videla luđu generaciju roditelja... Kakvi su to foliranti... Teško im je da stave keks ili užinu u torbu i rešena, stvar... Najbolje da jurcaju po ulicama, jel vidim šta rade... Trče ko ludi, preko puta... Pa onda jure nazad u školu.. Kad oni i pojedu to, sve u trku. Bravo za zaključavanje.. Bar će na miru provesti veliki odmor
  • Zebra

    08.09.2023 14:16
    Novosađani ne znaju deci užinu spakovati. Njihova deca moraju da kupuju. Limanci razmaženi.
  • Sima

    08.09.2023 13:23
    Ne razumem
    Ne razumem u čemu je problem.
    Meni je drago što ne izlaze, manji rizik da se bilo šta desi.
    U školi je dostupna užina, ko neće neka ponese sendvič.
    Koji je vama đavo?
    Živim pored škole i vidim kakvo đubre deca kupuju kada izađu. Verujte mi, bolje je da im vi napravite i da ponesu hranu !
  • Halion

    08.09.2023 12:00
    @stvarati prilike
    Stvarno ste prokleto neverovatni. Kada se desila neverovatna tragedija pre par meseci svi su krivili i školu i direktore i sve što ne paze dovoljno - sad kada su zapravo nešto preduzeli da povećaju bezbednost sad je problem što dete ne može da uzme da jede đubre u radnji nego mora to isto đubre da uzima iz aparata. Stvarno nam nema pomoći kad smo sakat narod kojem nista ne valja.

    Napravi detetu sendvič mamu mu j***m nije nuklearna fizika, bukvalno imate pet rešenja na tacni gde god se okrenete ali lakše je samo kukati
  • Saša 08.09.2023 • 07

    08.09.2023 11:58
    U Djordje Natosevic skoli mislim sa vise nema aparata ima kantina. U kantini takodje ima voca da se kupi. Deca imaju uzinu u skoli, mogu da ponesu od kuce. Kantina je uvedena kao alternativa trcanju u prodavnice. Dakle ako su deca trcala u univer po jabuke kupice i u kantini jabuke ne vidim problem u tome
  • Biba

    08.09.2023 11:48
    "Mom sinu baka 'doturuje' hranu preko ograde za vreme odmora, ali šta je sa decom koja nemaju nekog u komšiluku", pita ovaj roditelj.

    Kakva budalaština. Pa neka ponese užinu od kuće, koju mu je mama, baka ili neko drugi, spremila ujutru.
    Stanujem preko puta škole Đorđe Natošević i vidim kako se u jednom trenutku deca razlete po ulici za vreme smene u koju idu. Deca uopšte ne bi trebala da izlaze iz škole dok ne završe sa svim časovima po rasporedu.
    Šta je sa organizovanom užinom u školi, nutricionistom itd. ? Pošaljete dete u školu, a ono luta po ulici i kupuje čips i čokoladu za užinu.
  • Nemanja

    08.09.2023 11:20
    @Dj.
    Moje dete isto ide u Žarka. Dok im nisu uveli da ne smeju da napuštaju dvorište za vreme odmora, sve što su kupovali po okolnim prodavnicama su bili slatkiši, grickalice, duvan, energetska pića i po koje unuče žestine i vutra kod dilera u "muralskom" dvorištu - živim odmah pored, video svojim očima sto puta. Dvorište Žarkove škole je veličine prosečnog bloka okolnih zgrada. Prema tome, dobra odluka, ko god da je sproveo.
  • Комша

    08.09.2023 10:44
    Деца из ПВ Бригаде у групама су прелазили булевар Јована Дучића ван пешачког да би дошли до пекара. Тај булевар је сваке године све оптерећенији и мислим да је ово добро решење. Школа да се потруди да као некада има кантину.
  • Ice

    08.09.2023 09:55
    Roditelj djaka u OS Djordje Na
    Ovde je izneto par nepotpunih informacija da bi se napravila vest...
    Odluka o zatvaranju je pre svega izglasana na savetu roditelja pri cemu smo glasali u svom razredu za ili protiv. Odluka je doneta jos negde na pocetku drugog polugodista pre majske tragedije.
    Kad je doneta odluka i pocela da se sprovodi kantina u skoli nije postojala. Otvorena je ubrzo posle toga. (Za aparate ne znam, nisam ni znao da postoje, dete mi je mladje pa ih i ne koristi). Svakako je kantina bila neophodna posle takve odluke.
    Slazem se da bi trebali da sluze zdraviju hranu i da im ponuda bude zdravija.. al isto tako mislim da deca kada sama odlucuju sta ce kupiti nece birati zdravije namirnice. Prost primer mi je da se secam da ni ja nisam voleo crni hleb kad sam bio mali i cudio se roditeljima sto to jedu. A sada bih uvek uzeo neki ceni zdraviji hleb nego beli jer mi je ukus lepsi.
    Takodje mislim da oko ove skole i nema neka dobra ponuda za kupovinu dorucka ili uzine.
    Zato sam i podrzao ovu odluku kad je bila predlozena.

    Svakako dete uglavnom nosi uzinu, ako mu se ne svidi skolska uzina taj dan. a 2-3 puta mesecno dobije pare da sebe nesto pocasti u skolskoj kantini.

    Sto se skolske uzine tice, slazem se da kvalitet nije na zadovoljavajucem nivou al isto tako za bolji kvalitet treba i veca cena, koju vecina ne bi podrzala.
  • Niko

    08.09.2023 09:54
    Mame i Tate
    Ustanite ranije i spremite uzinu deci, ja sam tako odrastao. To je najzdravije, ali treba to neko uraditi rano ujutru
  • Miki

    08.09.2023 08:42
    A. Što užina ili graba u školi?
    Ja sam ustajao ranije jeo pre škole. Kada dođem kući kod kuće jedem i to je to.
    E ne sada moraš nešto kupiti.
  • Saša

    08.09.2023 07:32
    OŠ Djordje Natošević
    Dete mi ide u Djokinu školu i podržavam zatvaranje kapija dok traje nastava! To je praksa i svuda u inostranstvu! Okolina škole je vrlo rizično područije gde vreba sve i svašta… Organi reda bi mogli da pospreme dilere trave iz okolnih dvorišta, a roditelji bi mogli da ponekad detetu naprave sendvič ili daju voćku za užinu. Školska užina bi mogla biti bolja, ali ono što mi zaista smeta je radnja sa “djubre hranom” koja se nalazi u školi od prošle godine, i naravno vending aparati!
    I ako nije loša mera i štiti učenike, zatvaranje škole je po mom mišljenju isključivo iz razloga povećanja prometa privatne kantine i vending aparata u školi koji služe nezdravu hranu!
  • Stvarati prilike i…

    08.09.2023 06:59
    …podsticaje a ne pretnje
    Biti dobra škola znači stvarati prilike i podsticaje a ne zabrane i pretnje. U redu je otvoriti školsku kantinu, ali onda smelo raspisati uslove konkursa i da hleb bude od celog zrna žitarica, sir pravi a ne topljeni, salama od parčeta mesa, jaje, sardine, bar 2 vrste povrća na dan (od čega uvek zelena salata), 1 voće dnevno, poneki slatkiš, mlečni napitak, pravi sok a ne nektar… A onda obroci u boravku da se prave u centralnoj kuhinji koja je za to i napravljena - svima isto, po receptima lekara i čisto. Do petog razreda mogućnost biravka. Škola da je otključana a dvorišta škola da imaju tribine za sedenje, neki nastavnik uvek da iznese lopte na veliki odmor, okolo kante za recikliranje, kompost (da i igradska deca nauče), model gradske bašte, deca angažovana da nešto unaprede u školi a ne pasivno prepuštena baš svaki dan. Ali važno je i da budu prepuštena sebi, druženju pa i izlaženju iz škole ako baš žele. A neće toliko želeti ako mi budemo bolji (pa i u ranijem ustajanju da napravimo zdrav sendvič i operemo voćku). Svi treba da se više potrudimo, a deci treba sloboda a ne poruka da nas nedelo jednog poremećenog deteta mesecima još više uznemirava. Na neki način sami sebe povredjujemo još više, sa ciljem da ne budemo povredjeni. Prilike a ne pretnje! Više škola, manje gužvi, jedna smena, više osoblja, boravak do 11 godine, pa da vidiš kako bi nam deca bila dobra!
  • Telep

    08.09.2023 06:55
    Ok
    Osnovna škola Nikola Tesla je godinama zaključana i deca nisu gladna. Drama i nezadovoljstvo bez razloga. Neka ponesu od kuće ili kupe usput.
    Pohvala za škole koje su uvele promenu.
    Da li su ti roditelji koji se bune ikada videli kako izgleda taj izlazak dece za vreme odmora , to lete kao muve bez glave i ne gledaju da li ide auto.
  • Dj.

    08.09.2023 06:46
    Ž.Zrenjanin dve godine u tom r
    U O. Š. "Žarko Zrenjanin" ovakav režim živi već dve godine. Deca kao u zatvoru, ne smeju izaći van škole sve dok traje nastava.
  • G pen

    08.09.2023 06:05
    Ko da vam pravi sendvic? Ovi sto im je maksimum kuvanja dostava? Od losih roditelja mogu biti samo losa deca sto se vidi ulici.
  • Lekar

    08.09.2023 04:31
    Nas narod
    Ne mogu da verujem da postoje roditelji kojima je bezbednist dece na poslednjem mestu a na prvom politicko prepucavanje
    U normalnim zemljama deca nose uzine.Ovde daj mu pare,neka pretrci ulicu ,kupi u samoposluzi takodje cipsove i KO ZNA STA,CIGARETE ALKOHOL i onda se vase divno dete vrati u skolu.Bravo ,SNS surnaja se nece obogatiti,doakali ste joj ,ali i sebi.Zivi sam svedok kako ucenici na odmoru u prodavnici kupuju cigarete i "unucice" votke.
  • Marija

    07.09.2023 23:53
    I Kosta Trifković
    I u Kosti je zabranjen izlazak, nakon majskog masakra. A wending mašine imaju već odavno,
  • Ratko

    07.09.2023 23:35
    Samo da dodam da je trenutna situacija i prevencija opravdana ili ne rezultat roditelja koji ne rade dobro svoj posao vaspitanja i komunikacije sa sopstvenom decom.
  • Nekromanser Sandro

    07.09.2023 23:01
    looooool
    Zarad sigurnosti je mozda najbolje da ih zakljucaju u ucionice, a mozda cak i za stolove da sa lancima vezu ucenike, sta ako nastavnik nije nastavnik nego njegov zli dvojnik? A i cuo sam da osobe na biciklima prolaze kroz ucionice da si prekrate put.
  • +

    07.09.2023 22:09
    Podrška odluci
    Podrška ovakvoj odluci. I stvarno je u ovom slučaju potpuno nebitna pozadina (tipa kantinu drži šurnjaja od SNS moćnika) ako nećete da vam deca jedu užinu iz školske kantine zapakujte im sami užinu. Te fore baš je zabavno zezati se u redu u prodavnici ne stoje. Škola je škola, šaliti se može i u školskom dvorištu. Kad pošaljem dete u školu hoću da je bezbedno i pod nadzorom. A to što većina ovde misli da je odlazak u prodavnicu za vreme školskog odmora socijalna veština je smešno. Pošaljite ga po hleb kad dođe kući pa ga vežbajte odlasku u prodavnicu. To nije posao škole.
  • Dudarim II

    07.09.2023 21:49
    Glupost
    Od kada je postavljena nova direktorica u oš Đorđe Natošević naprasno je nikla i podavnica/kiosk u samoj školi i, zamisli, ne izdaju deci fiskalne račune… sada i lepe mašine koje izbacuju čipseve i ostalu zdravu hranu… ali to nije problem, problem je što škola ne organizuje normalu i zdravu užinu za decu…a šta da očekujete za 700-800 dinara mesečno… a kad bi rekli 3.000 mesečno užina svi bi rekli da je mnogo… rešenje postoji, ali prvi činilac je da imamo čestite ljude za direktore škola a ne politički podobne gmazove…
  • Dušan

    07.09.2023 21:29
    Joj roditelji. Ne pravite debile od dece. Pre neki dan mamička jedna sa kišobranom štiti dete na bazenu. Ono jadno ne bi ali mora da je gđa pročitala neku nju ejdž knjigu o vaspitanju. Najlakše je praviti neradnike od dece i eto ti pare kupi nešto. Pa potrudi se i napravi nešto za dete, ali ne sad svi nemaju vremena svi žure posla preko glave... I ostale mantre, ne nije lenji ste neodgovorni.
  • Novosadisti

    07.09.2023 21:24
    Deca mogu i u školu poneti užinu, makar ne pretrčavaju ulicu za istom.
  • Pera

    07.09.2023 21:18
    Pravi problem
    je što to zaključavanje ne može zadržati kvalitetne nastavnike u školama, te će naredne generacije biti sve lošije obrazovane - taman za motanje kablova. Žalosno.
  • Anastasija

    07.09.2023 21:00
    Još jedan naprednjački biznis
    U školi "Đorđe Natošević" briga za bezbednost dece i odluka o zaključavanju nastupili su, gle čuda, baš kad je otvorena kantina čija vlasnica je bliska sns-u. Sve za našu decu...
  • @Kamiondžija

    07.09.2023 20:49
    A socijalne vestine tog tipa ne mogu sticati u neko drugo vreme, nego bas dok su u skoli? I sigurno kad njih 50 na odmoru nagrne u prodavnicu svi biraju koje ce voce da kupe i kazu dobar dan i hvala i dovidjenja. Nemojte, molim vas.
  • Rajko

    07.09.2023 20:49
    Jbt ja šaljem dete u školu a ne u zatvor.
  • Ovdašnji

    07.09.2023 20:46
    Vidim ovde sve sami roditelji za primer, prave sendviče, pakuju voće...U moje vreme osnovne, a imam preko pedeset, niko u starijim razredima nije nosio užinu od kuće. Uvek je bio fazon otrčati u prodavnicu ili pekaru, stajati u redu, zezati se. A, to što sada ne paze kada prelaze ulicu to je odgovornost i vaspitanje roditelja, a ne škole.
  • *

    07.09.2023 20:19
    Kakva bre bezbednost, kakvi bakrači... Strašno da pucačina u Ribnikaru služi pokvarenjacima da zarađuju na vending mašinama i kantinama dubioznog kvaliteta. Ogradili škole, uveli kodeks oblačenja, uskoro će i uniforme, doveli pandurčine, zaključali objekat i zabranili napuštanje istog... Samo bih pitao roditelje koji podržavaju ovo, a nisu botovi: jeste li svesni da šaljete decu u zatvor?
  • Dragan

    07.09.2023 19:59
    Max Bet
    90% dece koja dobiju pare za užinu te iste pare potroše u kladionicama…
  • KC

    07.09.2023 19:33
    @Razmazena deca
    Mozda i tate mrzi da naprave uzinu!?
  • Predrag

    07.09.2023 19:10
    Ispravna odluka škole.
  • gradjaninX

    07.09.2023 19:07
    Znam da ce sad minuse da pljuste ali:

    Vrištali ste, dobili ste!
    ...a vi ostali ste cutali, nije vas interesovalo, niste hteli da se mesate.

    Nit' su deca bezbednija nit' vam je sad bolje.
    Zbog dogadjaja koji je manje cest od sedmice na lotou, vrištali ste, jer mrzite vlast, ovo, ono ili nesto skroz peto.
    Nisu svi, ali oni koji vrište glasniji su od vas koji ste cutali.

    Sad opet ce ovi sto cute da cute, a neki da vriste. Mnogi da ispisuju decu i menjaju im skolu i sl.
    Deca ce da vam trpe zbog vasih postupaka. Ne zbog onog malog sto su mu roditelji kompletni idioti pa je porastao u sta je porastao, ovo je na vama, zbog vasih postupaka, kolektivno!

    Žnjete što ste sejali.

  • Ivana

    07.09.2023 18:59
    Djordje Natošević
    Sin mi završio OŠ Đorđe Natošević u junu i koliko znam imali su kantinu sa ok cenama. Drugo, školska užina je baš povoljna i solidnog kvaliteta. Treće, neki komentator odavde je rekao "bogataška deca" i apsolutno bi se iznenadio koliko dece u toj školi donosi hranu od kuće. Automat je krajnja opcija,a nešto ih se ni ne sećam da su bili u prošloj školskoj godini. Tako da stvarno ne vidim potrebu za otključanom kapijom i trčanjem u prodavnicu.
  • Vladimir Vladimirov

    07.09.2023 18:58
    Baška užina baška kasarna
    Naravno, užina spremljena kod kuće od voća i povrća je sjajna stvar, ali budimo realni, veoma mali procenat roditelja zna da je spremi. Budalasto je pomisliti da se problem može rešiti zatvaranjem, stvaranjem opsadnog mentaliteta i policijskom kontrolom.
  • komsinica

    07.09.2023 18:48
    Sve se pretvorilo u nazovi biznis. Izmedju ostalog to su te odvratne jos i prljave kantine po školama koje drže privatnici u dilu sa školom. Pa hajdemo kao nekad, školska kuhinja i jednaka užina za sve. Ja baš ne vidim da je nama nešto falilo. Iz škole nismo smeli da izlazimo, mislim na osnovnu školu, ali nije da nismo kao stariji malo i tarabu preskočili...ali ovo sada ne liči ni na šta.
  • Kikele

    07.09.2023 18:32
    Užina
    Roditelj sam školarca, spremim mu sendvič, ili mu spakujem neku hranu, nešto slano i obavezno voće, najčešće jabuku, bananu, zimi mandarinu,narandžu... Spremite deci nešto pa to neka ponesu. Ja u OŠ u vreme SFRJ takođe nisam mogao van školskog dvorišta za vreme nastave.
  • novikorisnik

    07.09.2023 18:08
    @Mitar
    Sta Vam je tesko da napravite jedan sendvic detetu? Roditeljima kojima je stalo do svoje dece nije tesko da naprave sendvic detetu da ponese u skolu, ili uvece da se ispeku neke kiflice, projice, bilo sta sto moze dete da ponese. Sa druge strane dete moze da krene 10-15 minuta ranije u skolu i da usput kupi sebi uzinu i nema potrebe da izlazi iz skole, ili ako mu je uzina smoki i cips, mozete vikendom za tu nedelju kupiti i davati mu onda svaki dan da ponese nesto od tog.
    Taj izlazak iz skole je izmisljotina lenjih roditelja, i naravno da ne sme da izadje iz skole dok mu se svi casovi ne zavrse, to je ranije tako i bilo, samo se zaboravilo.
    Sistem je katastrofa i u moru katastrofalnih odluka koje su donele skole i njihovo ministarstvo, ova odluka je jedna od boljih i daje nadu da ipak mozda jednog dana sve krene na bolje. Nema ovde reci o nikakvom ogranicenju kretanja. Ako je ovo ogranicenje kretanja i uskracivanje volje onda se isto moze smatrati da i vi ogranicavate vase dete kad mu nedate da ode da kupi sladoled ili mu zabranite da ode sa drustvom u Promenadu. Skola je odgovorna za dete dok se ono nalazi tamo i na njima je kao sto je i na vama da odluce sta ce im dozvoliti da rade a sta ne.
  • Craig Toomey

    07.09.2023 17:53
    Bezbednost
    Sa zakljucanim vratima u slucaju bilo koje vanredne situacije (pozar, zemljotres, masovna tuca, pucnjava...) nastace stampedo gde ce veliki pregaziti male. Zakljucavanje kapije nikog nece odvratiti od namere da udje u skolsko dvoriste, nista lakse nego preskociti ogradu. U PVB nije ni postavljen novi plan evakuacije u slucaju pozara, bar nije bio u ucionici u kojoj smo imali roditeljski. Sve u svemu, sa stanovista bezbednosti zakljucavanje uopste nije dobra odluka. A policija moze da bude na raskrsnici gde se pretrcava i resen je problem.
  • V5

    07.09.2023 17:45
    Takvi smo
    Odluka je ispravna, ali nekim Srbima je teško objasniti logične stvari.
  • Biljana

    07.09.2023 17:42
    Uzina
    Pa zaboga, spakujte deci uzinu kad krenu u skolu, cuj baka dotira preko ograde za vreme odmora?!?!?
    Zivece ovaj narod...
  • Neverovatno

    07.09.2023 17:28
    @Razum
    Ovaj “Razum” mora da je sedeo poplasen ispod klupe za vreme velikog odmora celo svoje skolovanje! Kazes skola mora biti zatvorena, pa zbog takvih kao sto si ti i zivimo u ovako truloj drzavi!
  • Roda

    07.09.2023 17:25
    kradja
    U Djordje Natosevicu je prosle godine otvorena kantina (ko zna cija i kako i kojim postupkom) u kojoj moje dete kupuje slatkise i neke gumene bombone da poludim svaki put kad vidim.
    Taman sam ga ubedio da to ne kupuje vise i da to ne valja a sad kad ne mogu da izadju napolje, sta mu drugo preostaje? Naravno da nosi od kuce reci cete, ali to je vecita borba.
  • glupost

    07.09.2023 17:21
    i čist fašizam
    "...vending mašina.."?
    Prvo čije su mašine?
    Drugo svi znamo kako su pouzdane odnosno nepouzdane!
    Treće zna se i kako vrlo četo ne vraćaju kusur. Jel to izgovor školama da deci otimaju novac pod geslom "đački dinar plus plus"?
    A koliko tek puta uopšte ne izbace plaćeni artikal???
    Tako da je ustart ovo veoma glupavo. Manite se ovoga, nije uopšte potrebma nova glupost u moru gluposti oko nas. Poslušajte glas razuma.
  • V

    07.09.2023 17:07
    To sa aparatima sa slatkišima u osnovnim školama je katastrofa! U normalnim zemljama je zabranjeno da slatkiši stoje pored kase da ne dovode decu u iskušenje, a ovde u svakoj školi aparat sa đubretom koje deca jedu za skupe pare! Samo da bi se nek ovajdio!
  • Tanja

    07.09.2023 16:53
    Potrebno je
    napomenuti i sve ono što učenici čine svojim bahatim ponašanjem. Stanujem pored škole, gledam kako uništavaju dečja igrališta, ostavljaju gomile đubreta. Nas su na trećem spratu, dok smo pili kafu, gađali kestenjem. Zimi grudvama razbijaju prozore. U Univerexportu kradu...Poslednji je čas da se intenzivira vaspitni sistem, roditelja i škole. I da...ja sam prof. u penziji i svim dešavanjima sam zgrožena.
  • Dr Vosiječa

    07.09.2023 16:53
    Svakih par godina pokušavaju ovo da proguraju u nekim školama koje nisu pomenute u tekstu, i naiđu na snažan otpor roditelja, pa odustanu. Jedini, i ponavljam, JEDINI motiv za ovu meru je nabacivanje zarade vlasnicima kantina i automata (uz % koji ide direktoru). Pretpostavljam da u ovom slučaju i pojedinci iz saveta roditelja dobijaju deo kolača. Ne razumem u kakvoj su vezi zaključavanje kapija, i prevencija pretrčavanja puta. Ako dete pretrčava put van obeleženog prelaza, onda je ili suicidno, ili nije trebalo da bude primljeno u osnovnu školu, zbog nedostatka umnog kapaciteta. Svi direktori su postavljeni po političkoj liniji, i svakako treba uvek da budu prvi na tapetu, ali zašto se od saveta roditelja prave nedodirljivi bastioni? To što se neko okotio, i što mu je dete doguralo do školskog uzrasta, ne znači ni da je stručan, ni da nije korumpiran.
  • Novosadjanin

    07.09.2023 16:48
    Razmazena deca
    Pa da, dve skole u koje idu deca bogatih roditelja i koji su navikli na luksuz . Majke mrzi da prave uzinu deci jer ih bole uvo jer imaju para…. Moje dete svaki dan doruckuje ili ruca kuci i ponese neku uzinicu da ima da pregura dok ne stigne iz skole.
  • Mile

    07.09.2023 16:45
    Kakva budalaština sa ovim policakcima,nekom obezbedjenju SNS se namesta posao čuvanja pošto će policija u štrajk zbog manjka ljudi u radu…Botovi juriš.,
  • Vagica

    07.09.2023 16:41
    @omg
    Smejem se kao luda tvom komenataru! Dojenje oreko ograde XD
    Deca da ponesu od kuće, ne znam šta je tu nenormalno. Lepo tate ili mame ili deca (zavisi od uzrasta) da naprave sendvič ili šta već jedu, jednu voćku i to je to, ne ostaju u školama po cele dane. Ne treba im ni pekara ni prodavnica ni automat u školi.
    Mnogo ste svi lenji, poprilično i glupi - danas se to ne sme reći ljudima, ali, eto, istina je.
  • ?!

    07.09.2023 16:38
    Imate policajce,pa neka obrate pažnju na vozače. Valjda je to prioritet. Deca moraju jesti. Decu zakljucavati u školu bez hrane,vode,soka,sa automatom?
    Gužva u dvorištu,jedva prolaze itd…a,šta nudite kao rešenje? Da ne izlaze?
  • Uzina

    07.09.2023 16:26
    Nije losa ideja
    uzina koju deca kupuju bolje da ne kupuju i ne jedu. Sokovi, grickalice, sladoled. Tako da ove mere nisu lose da se uvedu svuda u skolama.
  • Mare

    07.09.2023 16:21
    Uzina
    Za vreme nastave, skola je odgovorna za decu i ko ce biti kriv ako neko dete na odmoru dozivi bilo kakvu nezgodu dok npr. pretrcava put? Argument da mu baba dotura uzinu kroz kapiju... bez komentara. Pa zar ne moze detetu neko ujutru ili uvece da napravi sendvic? Ista ta baba koja mu u 9.30 donese sendvic ne moze da mu ga donese pre polaska u skolu? Na 50m od skole su dve pekare, obe rade pre pocetka nastave. Najveci je problem izgleda sto pojedinci vise ne mogu da vode decu u vrtic kroz skolsko dvoriste ili da ih dovode da se igraju na penjalici.
  • Kamiondžija

    07.09.2023 16:18
    Napredno pametni direktori
    Nije pornta u užini i šta će deca jesti - sendviče od kuće ili smege iz aparata. Poenta je da se deci ograničava kretanje i mogugnost sticanja socijalnih veština kao što je odlazak u prodavnicu, izbor hrane, voća, soka, čokoladice....ili čega već za iznos para koji ima, plaćanje na kasi, komunikacija sa prodavcem, ...
  • Radisha

    07.09.2023 16:13
    Roditelji brinite o deci!
    Roditelji,

    Deca se uče svaki dan. Ne kupuje se užina u prvoj pekari pored škole jer se napravi velika gužva, čak se i incidenti množe. Ne kupuje se užina u prvoj pordavnici, koja to prodavnica može u 15min da usluži 1000 đaka? Deca se hrane u školskoj kantini koja mora da obezbedi uslove u kojima će svi moći da sednu i jedu kvalitetnu hranu i da za to imaju dovoljno vremena. Vending mašine prodaju nezdravu hranu, o ovome ne mora niko da vam piše i jasno je kao dan da kada dete svaki dan konzumira ovakvu hranu biće trajnih posledica. Nakon svog ovog izloženog mi i dalje pričamo o užini/ručku izvan škole... Drugo, zaključana vrata ne smeju da se dese u školi iz bezbednosnih razloga... Požar, pucnjava, poplava, .... evakuacioni koridori moraju biti uvek otvoreni. O ovome ćemo verovatno razgovrati kada se u nekoj školi desi opet nešto pa se usled zaključanih vrata broj povređenih/žrtava poveća.

    Rešenja se ne donose preko noći več su deo sistematskog i dugogodišnjeg razmišljanja/delovanja na zadatu temu, ali kada imamo društvo puno novih nedokazanih a izuzetno primitivnih mozgova koji sve umeju i rešavaju odmah nastane ovakav problem.

    Edukovani kadrovi, dobra selekcija i jasna strategija a ne podobni rođaci koji pošto poto moraju da se uhlebe jer eto glasaju baš za koga treba i troluju naokolo o raju u kojem živimo.
  • Rodjak mozga

    07.09.2023 16:13
    Krug se zatvara
    Do sada se desetinama godina dozvoljvalo da deca za vreme odmora, posebno "velikog" odu u obližnju prodavnicu, pa zar ne vidite posle razoružavanja, sada i decu stavljaju kako da su vojnici i da Die Schule ist keine Kaserne.
    Škola nije kasarna, tu se uči život, tu se igraju, i sada ih sprečavati u kretanju..........nebuloza.
  • Joca

    07.09.2023 16:12
    Deca treba da doručkuju kod kuće, a ako sa tim ne mogu da izguraju ceo dan (sećam se da sam ja mogao), užina se nosi umotana u celofanče.

    Postavlja se pitanje čiji su pomenuti aparati u školama. Neki kumovski posao?
  • Pff

    07.09.2023 16:08
    Tako je u školi "Ivo Lola Ribar" već dugi niz godina i evo preživeše deca a i roditelji. Ključ u bravu pa čuvar otvara školu, ne može svako da se švrćka, deca ne istrčavaju ko muve bez glave. Moje dete je doručkovalo kod kuće, za užinu nosilo voće, ako i zaboravi, eto, nije umrlo od gladi za tih par sati jer deca dele užinu. Ovi novokomponovani bi najradije dojili decu na odmorima, da mogu. Neverovatno je šta je sve njima problem, ali nije kad nas deru s udzbenicima, tu svi ćute.
  • Marija

    07.09.2023 16:06
    OŠ Ivo Lola Ribar
    Generacija '82 i nas su zakljucavali. Neka deca lepo uzimaju uzinu koju ce skola da pravi ili ponesu od kuce. Nego roditeljima je to jadno pa deca porucuju iz restorana dolazi im wolt!?! Od malih stvari se covek pravi. Svakako ce dzip doci po tebe pa ce svi videti kako si uspešan...
  • Jelena

    07.09.2023 16:03
    Mene ne mrzi, svaki dan detetu napravim sendviče, spakujem voće i ako želi neki slatkiš. Ne razumem zašto je teško napraviti pre škole ili svratiti do pekare pre škole i poneti... ionako oni jedu ili iz pekare ili grickalice...
  • Evrovizija

    07.09.2023 16:00
    Žarko Zrenjanin isto
    Pravim deci sendviče svaki dan, ali sam protiv ograničavanja slobode kretanja deci od V do VIII razreda.
    Ako su van škole slobodni, zašto bi u školi bili zatvoreni.
    Treba obezbediti okolinu škole, a ne zatvarati decu. Ovako vam razbojnici i narko dileri šetaju slobodni, a deca sede zatvorena.
    Zatvarate li vi decu u stanu radi njihove bezbednosti?
  • Craig Toomey

    07.09.2023 15:57
    @BI
    Na toj raskrsnici se pretrcava ceo dan a ne samo za vreme odmora. Pitanje je vremena kada ce neko da nastrada ako se nesto ne uradi po tom pitanju.
  • Kaja

    07.09.2023 15:51
    Ne razumem o čemu razmišljaju roditelji koji se bune protiv ovakvih odluka. Mogu deca od kuće da ponesu užinu. Ne mora za užinu da se jede čips, smoki, kroasan, ili neki drugi slatkiš. Može da se pojede banana, jabuka, breskva. Može od kuće da se ponese projica, sendvič ili nešto drugo. Zašto se ne bavimo pravim problemima, nego izmišljamo probleme.
    Roditelju čijem detetu baka donosi užinu u školu bih poručila da razmisli ozbiljno da li je to dobro za dete. Koliko god to dete imalo godina može u tašni poneti užinu.
  • /

    07.09.2023 15:48
    /
    ptekoputa pupinove skole je otvorena idea.
    naravno da je sada cirkus na tom prelazu.

    klinci obliznje prodavnice koriste kao izgovor da se promuvaju vise nego da bi kupili nesto da jedu
  • Užina

    07.09.2023 15:43
    Neka mamike pakuju deci zdravu užinu, a ne da kupuju po pekarama i hrane se čipsevima i nalivaju gaziranim sokovima. A o pretrčavanju ulice neću ni da pišem.
    Pozdravljam odluke ovih dveju škola!
  • Mama

    07.09.2023 15:37
    Dete mi ide u školu “Djordje Natošević” i skroz se slažem sa oslukom da deca ne napuštaju školu za vreme nastave i odmora. Užinu mogu da ponesu od kuće, takodje, imaju užinu i u školskoj kuhinji. Ako neko ne želi da mu dete kupuje grickalice ili bilo šta u školskoj prodavnici/ kantini koja se orvorila prošle godine, može prosto da ne da detetu pare i da mu svaki dan pakuje užinu.
  • Dušan Savić

    07.09.2023 15:37
    U Italiji po zakonu 98% užine u školama mora biti sa tog geografsko područja, razvija se lokalno predizetništvo i seljak. Nikad se ne biraju najjeftiniji ponuđači. Koga zanima nek ukuca na guglu, pa kad vidite šta tamo deca jedu, onda vidite zašto su zdravi. Obavezno voće, povrće, pasta, meso...
  • Александра

    07.09.2023 15:33
    Стишњена елита
    Моје дете је трпило терор "детета угледних родитеља" јер је носила сендвиче од куће. Девојчица, пети разред, научена да су људи који не купују сендвиче са саламама "сиротиња" а домаће пециво, пршута и свеже поврће "сељачка храна". Одвлачила другу децу на други крај дворишта јер је храна моје ћерке њој "смрдела на шталу".
  • Mitar

    07.09.2023 15:31
    Ok
    Sve bi to bilo ok da škola poseduje kantinu, ne nego roditelj mora svaki dan da pravi doručak da dete nosi u školu. A kada ne ponese ostane gladno jer nema de da kupi užinu. A sve ro zbog toga što škola nema kantinu. Na sve svaki učenik mora da izdvoji simbolično jedan deo novaca da bi škola platila obezbeđenje. Pa to škola mora da obezbedi o svom trošku. Dok god je ovakvog sistema i ovakvih ljudi nećemo daleko na žalost.
  • Neko

    07.09.2023 15:25
    Logika
    Moje dete se u ponedeljak vratilo iz skole Dj. Natosevic potpuno blatnjavo do kolena, i smrdeo je. Objasnio mi je da ih je uciteljica poslala da na casu fizickog igraju fudbal na kosarkaskom terenu koji je, usled izlivanja atmosverkih i fekalnih voda kao posledice predhodnog pljuska, bio prekriven smrdljivim muljem. Eto, nisu napustali objekat, ali, cini mi se da ovde neko nije imao razuma jer je teren ocigledno bio kontaminiran, ali se fizicko moralo bas tu odraditi. Sutradan isto, samo je manje smrdeo i bio blatnjav.
  • Razum

    07.09.2023 15:22
    Skola
    Skola mora biti zatvorena. Negativne komentare imaju roditelji koji se nebave svojom decom!!!!! Spremite zdravu uzinu svom detetu, mesto sto kritikujete normalan predlog. Bavite se svojom decom, na zdrav nacin
  • Реља

    07.09.2023 15:21
    Срамота!
    Власт која није у стању да обезбеди несметано кретање својим грађанима не заслужује ништа друго него ногу у д..е!
  • novikorisnik

    07.09.2023 15:20
    U Kacu deca isto ne mogu po uzinu za vreme skole, i ja se slazem sa tim. Mene ne mrzi da detetu napravim sendvic ili da dete krene 10 minuta ranije u skolu da ode do pekare ili prodavnice i kupi sebi uzinu.
    A najbolje bi bilo organizovati kantine u svakoj skoli i deci ponuditi neki kuvani obrok ili slicno. Ne tako davno svaka osnovna skola je imala svoju kuhinju koja je spremala uzinu deci, ili deci iz boravka spremala rucak. Ako bagra u skupstini moze da ima kantinu u kojoj im je kafa 10 dinara a becka 50, zasto je tesko za osnovce, koji uz to daleko manje jedu, napraviti kantinu u skoli?
    Stvarno ne razumem ove roditelje sto se bune zbog zabrane izlaska iz skole, a sa druge strane, ne daj boze da se desi nesto detetu prilikom odlaska da kupi uzinu na skolu i direktora bi bilo drvlje i kamenje.
    Ja u potpunosti podrzavam i ovo zatvaranje kao i uvodjenje jedinstvene uniforme u skolama.
  • Mila

    07.09.2023 15:16
    Neverovatno
    Dozvoljavamo psihijatrijskim slučajevima da se mešaju u sve. Ako se detetu nešto desi dok trči kao bez glave preko put , škola je kriva. Ne može se budalama ugoditi.
  • Marko

    07.09.2023 15:08
    Nekad bilo
    Moja osnovna škola pored kantine je imala i stomatolosku ordinaciju. Secam se da nas je uciteljica slala na preglede po troje sa casa jednom u prvom i jednom u drugom polugodistu.
  • Bl

    07.09.2023 15:07
    Podrska!
    U Prvoj vojvodjanskoj pretrcavaju Bulevar Jovana Ducica hvala Bogu da se nije desila neka nesreca do sada, uzasno su neozbiljni nazalost i ne obracaju paznju dovoljno. Ovako svako napravi ranije sendvic i ustedi porodici para, svi srecni. Skola ima Ogromne terene i dvoriste sto bi izlazili bez potrebe.
  • Accountant

    07.09.2023 15:05
    Vojnički
    Mi smo pre 30ak godina znali tu istu ogradu da preskačemo.
  • Realista

    07.09.2023 14:57
    represija nije rešenje
    Pa mogli bi da im zabrane i da idu do toaleta tj. da napuštaju učionice, to je još bezbednije (osim u Ribnikaru) a da im pre početka nastave podele pelene, neka se navikavaju od malena na radnički život u srbiji... ovde možeš samo budalaštinu za budalaštinom da očekuješ od sistema, ti ljudi su operisani od logike i pragmatike.
  • Ana

    07.09.2023 14:54
    podrzavam
    U školi Jovan Popović već dva puta se dogodilo da deca dok, pretrčavaju put (da bi kupila užinu), nastradaju u saobraćajnoj nesreći - srećom povrede nisu bile trajne, samo lomovi i uganuća.

    U potpunosti podržavam ovakvu odluku škole i volela bih da tako bude i u ostalim osnovnim školama. Bezbednost dece je najvažnija, a i zdravije je da jedu hranu koju donose od kuće.
  • Nebojša

    07.09.2023 14:53
    Sramno
    Sramno je da pored kuhinje koju imaju makar u PVB da je ne osposobe i da deca imaju i zdravu i jeftinu hranu.
    Da li deca trebaju da gladuju? Ima policajac ispred skole.
    Svaka skola bi morala da ima svoju kuhinju i trpezariju da deca mogu da jedu.
  • ku3a

    07.09.2023 14:50
    podrška
    Neka nose sendvič ili bananu od kuće (ne čišps i gluposti)...ali roditelji su ti koji su LENJI! Da se ne propusti nešto slučajno novo na Insta...!
  • Kvrga

    07.09.2023 14:48
    Jovan Ducic
    U Jovan Ducic skoli u Petrovaradinu se ovako terorisu deca vec dosta godina unazad. Ne smeju ni do prodavnice ni do pekare a sve imaju odmah pored skole. Sve se to radi da bi deca bila prinudjena da kupuju u skolskoj kantini koja je preskupa a kvalitet je takav da deca ne zele to da jedu ni da je dzabe. Najjefitnija salama, bajata kifla sve po ceni 3 puta vecoj nego u obliznjoj prodavnici.
    Samo zna se kako to ide i ko sme da drzi kantinu u skoli, ali da zakljucavaju decu da bi bila prinudjena da kupuju tu je stvarno strasno.
  • ns

    07.09.2023 14:46
    omg
    "Mom sinu baka 'doturuje' hranu preko ograde za vreme odmora, ali šta je sa decom koja nemaju nekog u komšiluku"... Pa valjda može da ponese hranu sa sobom. Sreća što ga mama ne doji preko ograde...
  • SuperNova

    07.09.2023 14:44
    Moje dete odraslo u školstvu sa zaključanim vratima i užinom(bez grickalica!!) koja se nosi od kuće, nije moglo da veruje kada sam mu pričala kako smo mi izlazili svaki dan na glavni ulaz do samoposluge prekoputa po užinu ... "kako su vas puštalii ??!"


  • Dejan

    07.09.2023 14:44
    Ovo zaista nije normalno! Pa da li ta deca idu u školu ili u zatvor?! Išao sam ne tako davno u školu i svi smo živi i zdravi iako nije bilo ni radnika obezbeđenja, ni policije, ni zaključavanja u školu ili školsko dvorište. Pustite decu da dišu!
  • pape

    07.09.2023 14:42
    da da
    Boles' je uzela maha. Vrhovni kliconoša ne vidi gde ovo sve vodi.
  • Nemanja

    07.09.2023 14:42
    Bravo! Ako su ucenici gladni, sigurno nece biti u stanju da nose oruzje u skolu
  • DtelinaraDoTokija

    07.09.2023 14:40
    U Tozinoj osnovnoj je raj od kad su policajci tu, nema dolazenja starije dece za vreme odmora, deca iz skole imaju vise poverenja u policajce jer one iz privatnih agencija za obezbedjenje niko do dece "ne ferma 2%", tako da su i oni bolji.

    Mora se hitno oformiti posebno odeljenje policije koje ćr se baviti isključivo školama, zaposliti još ljudstva i to je to.
  • ollii

    07.09.2023 14:40
    užina
    A da doručkuju kod kuće i ponesu užinu, možda?
    I da, i moja decu su bila tog uzrasta ne tako davno i prošla sam kroz taj period tako da znam o čemu govorim. I zaposlena sam. Ali najlakše je dati detetu pare i reći idi kupi....
  • Nenad

    07.09.2023 14:40
    OS "Djordje Natosevic"
    "Gril 5" na aparatima...
  • no name

    07.09.2023 14:39
    nije dobar predlog
    Tek to nije uredu može taj što drži kantinu da podigne cene ostalo znate. A ako jedu klinci po 7učionicama onda su tu prisutne i bubašvabe, miševi i ostali predstavnici sveta sitnih životinjica onda će biti nema ko da radi deratizaciju to mnogo košta treba tender i ostale gluposti i ko zna čega još
  • Roditelj

    07.09.2023 14:39
    Podrzavam meru zaista ali obezbedite kantine sa hranom u skolskom dvoristu! U suprotnom se hrane glupostima,slatkisima i nezdravom hranom iz aparata koji su postavljeni u skolama.
  • w/e

    07.09.2023 14:38
    zatvor
    Divno, doveli policiju i zabranili izlaz. Mogli bi da uvedu i prisilni rad.
    Grickalice i ostale gluposti sa aparata nisu hrana, nego smece. Posle ce da razni strucnjaci pisu izvestaje o nezdravoj ishrani i manjku fizicke aktivnosti, ali se nece buniti protiv ovoga.
    Koliko je ustavno ogranicavati nekom slobodu kretanja? Da ne pominjem bezbednosne probleme. Sta bi radili da dodje do pozara.
  • Djordje

    07.09.2023 14:35
    Svarceneger!
    Kada je postao guverner Kalifornije, zeleo je da izbaci vending masine iz skola i da klinci jedu zdravu hranu. Mi naravno u svemu negativnom kasnimo 20tak godina,a kamoli u dobrom. Zar se niko vise ne seca kada smo nosili sendvice od kuce ili jada su skole imale kantine? U cemu je problem da ponovo budu uspostavljene kantine. Vecina skola su imale posrbne kuhinje (Ivo Lola Ribar je imala pravu pravcatu kantinu). Zar nije bolje da deca imaju uzinu u skoli nego da se truju cipsovima, grickalicama i slatkisima? Spremite detetu srndvic. Bice zdravije.
  • Frajla

    07.09.2023 14:34
    I treba
    Ne vidim u čemu je problem. Pa i u Americi je praksa da učenici koji nemaju kantinu u školi nose obrok od kuće. Pecivo mogu kupiti na putu do škole budući da sve pekare tada rade, ako jedu one gluposti iz prodavnice mogu jednom nedeljno kupiti par stvari za narednih 5 dana, u krajnjem slučaju jedino je kod nas iz nekog bizarnog razloga poneti ručak od juče npr ili homemade sendvič. Kad ih vidim kako se nabiju pored onih kioska sa toplim sendvičima i pljeskavicama ne bude mi dobro.
  • UntaBoy

    07.09.2023 14:32
    ....nemam reči....
    Pa zar je problem detetu obezbediti užinu od kuće....kako su generacije i generacije đaka odrasli uz užinu koju smo poneli od kuće???Voće,čokoladica,štapići....ma daj te molim vas....LUD-ZBUNJEN-NORMALAN
  • Lana

    07.09.2023 14:30
    U moru gluposti
    Ovo mi deluje jos i kao smislena odluka. Roditelji treba deci da pakuju uzinu kao svuda u svetu. Uostalom i kod nas je to bila praksa ranije. Ne razumem zasto bi morali na odmoru da izlaze j kupuju, niti zasto bi morali da koriste aparate za to.
  • Dragan

    07.09.2023 14:28
    Komentar
    Podržavam ove odluke škola, svakako je bezbednije, a to je na prvom mestu. Pozz
  • Borko

    07.09.2023 14:28
    Šta pravite cirkuse sa decom (ne mogu da odu po užinu), napravite deci užinu i neka je nose sa sobom u školu. Ješće zdravije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna